Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازرس انجمن علمی اپتومتری ایران، بر ضرورت بررسی و معاینات بینایی طب کار و معاینات ادواری توسط اپتومتریست‌ها تاکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی غفاریان گفت: اگر مراحل استخدام در یک شرکت را گذرانده باشید، با این اصطلاح حتماً آشنایی دارید. در کنار همه فرم‌هایی که باید امضا کنید، لازم است برای شروع به کار مجموعه‌ای از آزمایشات پزشکی را نیز انجام دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مجموعه این آزمایشات، آزمایش طب کار می‌گویند که معاینه وضعیت سلامت بینایی، بخش محوری از این معاینات است.


وی با عنوان این مطلب که انجام این تست‌ها به صورت دوره‌ای نیز، تحت عنوان معاینات ادواری، در شرکت‌ها انجام می‌شود، افزود: این آزمایشات جزئی از قوانین کار است و انجام آن طبق ماده ۹۰ قانون تأمین اجتماعی ضروری است.
غفاریان ادامه داد: همچنین ممکن است در صورت شاغل بودن آزمایشاتی را سالانه تحت عنوان چکاپ‌های ادواری انجام دهید که این دسته از آزمایشات هم جزئی از آزمایش طب کار هستند.


وی افزود: هدف انجام این آزمایشات، بررسی شرایط سلامت جسمانی و روانی متقاضی و کارکنان با شرایط کار است.


بازرس انجمن علمی اپتومتری ایران گفت: در ابتدا، برنامه‌های آزمایش طب کار و ادواری با هدف درمان آسیب‌ها یا بیماری‌های ناشی از کار یا در حین کار طراحی شده بود. اما پس از آن مسئولین امر به این نتیجه رسیدند که پیشگیری بسیار اقتصادی‌تر از درمان است، به همین دلیل اقداماتی را جهت پیشگیری از آسیب‌ها فراهم کردند. این امر میزان بیماری‌های شغلی کاهش داد.


وی افزود: بسیاری از مشکلات و بیماری‌های داخلی، در مراحل اولیه تظاهرات چشمی دارند که ممکن است طی این معاینات تشخیص داده شوند و از صدمات جدی جانی و مالی پیشگیری شود.


غفاریان گفت: اپتومتریست به عنوان مسئول انجام و تفسیر نتایج بررسی بینایی و سلامت چشم در آئین نامه طب کار معرفی شده که در کنار متخصص طب کار یا پزشک عمومی مجاز، مسئول واحد طب کار، وظیفه بررسی وضعیت بینایی و مجاز بودن یا نبودن انجام برخی مشاغل حساس را دارد.


وی ادامه داد: در برخی مراکز طب کار اپتومتریستِ همکار واحد طب کار مستقر است که قطعاً در این قبیل مراکز انجام معاینات سلامت بینایی دقیق‌تر انجام خواهد شد و در برخی مراکز مسئول فنی آن مرکز موارد خاصی را که به بررسی دقیق‌تر از لحاظ بررسی سلامت بینایی احتیاج دارند، به اپتومتریست ارجاع می‌دهد.


غفاریان گفت: اپتومتریست‌ها با طی واحد‌های درسی اپتومتری مشاغل در دوره آموزشی خود، به صورت ویژه و تخصصی برای انجام معاینات ادواری طب کار آموزش دیده اند و در بیست و چهارمین کنگره سراسری انجمن علمی اپتومتری ایران نیز به اشتراک گذاری جدیدترین مباحث روز علمی جهان در این حوزه پرداخته خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طب کار آموزش علم ایران معاینات ادواری طب کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۱۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکنان دولت حق دریافت هدیه را نخواهند داشت

به گزارش تابناک، دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری این سازمان، ۱۱ اردیبهشت‌ماه با ابلاغ بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی، موضوع ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری را در خصوص ممنوعیت رشوه، سوءاستفاده از مقام اداری و دریافت هر گونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه متذکر شد.

در این بخشنامه به علت وجود تعارض منافع جدی، دریافت هر گونه هدیه به هر شکل و تحت هر عنوان توسط کارکنان دولت در همه سطوح و در شئون مختلف اداری از جمله حوزه‌های ارزیابی عملکرد، نظارت و بازرسی، صدور مجوز، مالی و پشتیبانی در خصوص مناقصه، مزایده، عقد قرارداد و نظایر آن از افراد، سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی ممنوع اعلام شده است.

براساس ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، اخذ رشوه و سوءاستفاده از مقام اداری ممنوع است و استفاده از هرگونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه در مقابل انجام وظایف اداری و وظایف مرتبط با شغل توسط کارمندان دستگاه‌های اجرایی در تمام سطوح از افراد حقیقی و حقوقی به جز دستگاه ذی‌ربط خود تخلف محسوب می‌شود.

این بخشنامه همچنین یادآور می‌شود که براساس ماده ۹۰ قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که وظایف خود را با دقت، سرعت، صداقت، امانت، گشاده‌رویی، انصاف و تبعیت از قوانین و مقررات عمومی و اختصاصی دستگاه مربوطه انجام دهند و در مقابل عموم مراجعان به‌طور یکسان و دستگاه ذی‌ربط پاسخگو باشند.

دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری سازمان اداری و استخدامی کشور با تاکید بر لزوم رعایت این بخشنامه و انجام مراقبت و رصد مستمر موضوع در تمامی سطوح ستادی و واحدهای تابعه، تصریح می‌کند که در صورت مشاهده موارد تخلف، افراد خاطی اعم از دهنده و گیرنده هدیه، باید جهت طی مراحل قانونی به بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا مقامات و مدیران مجاز یا هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری یا مراجع قضایی معرفی شوند.

بخشنامه صادره در پایان، مطابق ماده ۹۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، مسئولیت نظارت و کنترل و حفظ روابط سالم کارمندان در انجام وظایف محوله را مدیران و سرپرستان بلافصل عنوان کرده و تاکید می‌کند که در مورد عملکرد آنان باید پاسخگو باشند و در صورتی که این موضوع در حیطه مدیریت مسئولان مزبور مشاهده و اثبات شود، علاوه بر برخورد با کارمندان خاطی، با مدیران و سرپرستان کارمندان نیز که در جلوگیری از این موضوع اهمال کرده باشند مطابق قوانین مربوط، رفتار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ضرورت حل مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج/ آلایندگی پتروشیمی کردستان بررسی می‌شود
  • فوق العاده خاص کارکنان حوزه سلامت به زودی پرداخت می‌شود
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • کارکنان دولت حق دریافت هدیه را نخواهند داشت
  • پیکر مطهر شهید «محمد رنجنوش» شنبه تشییع می‌شود
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • المپیادکوهنوردی کارکنان تامین اجتماعی کشور درسی سخت برگزار می شود
  • معاینات زائران ایرانی برای حج تمتع پایان یافت
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!